onsdag 29 december 2010

Rapport från operationsdagen

Eftersom jag inte var så pigg igår, kommer här en rapport om mitt första sjukhusdygn.
(Pappa hjälper mig fortfarande att skriva in texten, eftersom jag är alldeles för trött.)
Kom till KS vid halvsjutiden, naturligtvis var det en lång väntan innan jag blev nerkörd till operationen, förstår inte varför dom ville ha mig på plats redan klockan 06.00! Fick lägga mig i min säng och en sköterska satte en nål i vänsterhanden, för provtagning och dropp. Jag tror inte hon riktigt visste vad hon gjorde för hon lyckades minsann starta Stockholms blodbad anno 2010.
Efter lite trixande fick hon dock blodet att stanna kvar i kroppen i stället för utanpå och utanför densamma. Några provrör fick hon också till, så frid och fröjd med det!



Någon halvtimme senare blev jag nerkörd till operationen där jag fick ligga och vänta ytterligare en stund. Passade på att tjuvlyssna på två sköterskor, den ena gick igenom sitt kommande nyårsrecept Hummerrisotto med Pilgrimsmusslor. Nu tillhör varken hummer eller musslor min favoritmat, så det är ju tur att att jag inte blir hembjuden till just denna sköterska till nyår, men jag undrade och undrar vad sjukhuset kommer att festa loss med på nyårsafton? En trerättersmeny är väl inte för mycket begärt, va? ;)

En operation påminner lite om döden. Denna gång lite mindre än min förra operation, då jag blev fastspänd med benen vid bordet, vilket gav lite elektriska stolen-vibbar. Av någon anledning slapp jag det denna gång, men armarna ska alltid läggas ut på ett sätt som gör att man ser korsfäst ut. Som om detta inte var nog spelade radion Michael Jackson i operationssalens högtalarsystem, och han är ju ... tja, död.

Ska inte orda så mycket mer om gårdagen, blev opererad, mådde bara stundtals illa och sov sov sov.

Bäst just nu: Fick sova i eget rum, det är alltid skönt när man är nyopererad.

2 kommentarer:

  1. Jysst att du delar med dig av livet - som det är just nu!

    SvaraRadera
  2. Gunnar: Ja det känns bra att alla som vill veta får veta - även när man ligger i en sjukhussäng och är ganska långt bort från verkligheten :)

    SvaraRadera