onsdag 22 augusti 2012

Våga Vägra Kyla!

Då har lite mer än halva arbetsveckan gått! Det går över förväntan, det brukar alltid vara lite svårt att komma igång första veckan efter semestern men den här gången har det gått bra. Det var full fart redan från början och det är skönt, jag vill ha det så på jobbet. Hemma kan jag ta det lugnt, på jobbet vill jag vara fullt upptagen i princip hela tiden. Men nu är jag hemma och kan tänka mig en soft kväll i soffan vid tv:n, med regnet smattrandes på fönsterblecket utanför. Just det, regn. Och det har ju varit en del av den varan denna sommar - men nu känns det annorlunda. Just nu är det höstregn där ute.

Jag är medlem i föreningen VVK - Våga Vägra Kyla, och har så varit de här tre dagarna. I min värld ska det fortfarande vara sommar och med tanke på det har jag fortfarande sommarkläder. Inget annat än barbent har varit godkänt, mina sommarklänningar har använts alldeles för lite i år och då måste man göra det bästa av situationen och använda dem så länge det går. Utomhus är det inga större problem, så himla kallt har det inte varit vare sig jag gått till eller från jobbet på morgonen/tidiga förmiddagen eller eftermiddagen/kvällen. Det är inne det blir lite värre - där är det korta sommarklänningar och stickade armbågslånga vantar som gäller... Sommaren är kall på vårt jobb, så när man efter en jobbdag går ut för att gå hem, och möts av regn och ungefär 15 grader, är det rena rama värmeböljan man slås av. I jämförelse alltså.

Min tokrosa (syns inte så bra i kameraljuset, men den är tokrosa, tro mig) och turkosa tennisklänning från Century 21 i finfina New York är ett riktigt lyckopiller! Spelar ingen roll hur grå en dag är - den blir solig och somrig med denna färgkick :) Lite sportig kan man känna sig också, med hästpolospelare på bröstet och en siffra på ena ärmen. Den är kort, går ner till halva låret ungefär, och är således inte helt klockren på ett kallt jobb. Men...: Våga Vägra Kyla!!


Jag tänker vara sommarklädd resten av denna jobbvecka, jag är nämligen för tillfället också medlem i VVH - Våga Vägra Hösten - även om det känns som att den årstiden kommer mer och mer. Vid niotiden i måndagskväll slog det mig, för första gången, att det faktiskt började mörkna när jag gick hem. Inte ovädersmörkt, där man bara behöver vänta på att solen ska bryta igenom, utan kvällsmörkt. Höstmörkt. Först blev jag smått deppig, jag är inte redo för detta än! Men man har ju inte mycket till val. Så småningom kommer jag gilla läget. Det är inte helt fel att sitta inomhus och kolla på film en kväll när mörkret omsluter hela landet, tända stearinljus under tiden hösten blåser omkring där på andra sidan fönstret. Inte fel alls - om det dröjer minst en månad till vill säga...! 

I morgon blir det förmodligen en längre - men dock en somrig! - klänning, det ska visst regna rejält då sägs det. Och man kan inte vara VVK-medlem hur länge som helst, det är inte så skönt att frysa. Och även om jag fryser mer inne än ute så började det lite kallare och "höstigare" vädret smyga sig på när jag gick hem i eftermiddags. Det är nog svårt att ignorera i längden.

2 kommentarer:

  1. Fredag morgon, vill bara säga HEJ och önska dig en bra helg.
    Nu väntar jobbet på mig så jag får hasta iväg.
    Tjoho!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack, detsamma till dig!
      Tjo!

      Radera