söndag 5 augusti 2012

Sköna sommardagar

Ursäkta att jag inte skrivit på länge. Det är inte så att jag begravt mig i mina kartonger, även om det tagit lång tid att gå igenom dem. Men nu är jag faktiskt klar, det som är mig mest kärt är sparat och nu kan jag ta tag i annat denna semester. Det som mest hindrat mig från bloggskrivande de senaste dagarna är dock OS, det finns så himla mycket att titta på och engagera sig i! Följer långtifrån allt, men så mycket som möjligt. Det mesta ses på tv men jag följer gärna Radiosportens sändningar också - väldigt lämpligt när...

... jag sitter ute på balkongen och njuter av solen! Lite solskyddsfaktor på läpparna är också bra, nackdelen med just denna tubs innehåll är att det smakar väldigt mycket godis och av just den anledningen försvinner snabbt från läpparna...!


Efter frukosten brukar det bli...

... en timslång snabb promenad längs med Vätterstranden, riktigt skönt! I går testade jag till och med att springa lite - blame it on the OS kan man säga till det! Jag har aldrig gillat att springa (så länge springandet är utan att man också jagar en boll, typ innebandy och fotboll som jag tyckte var roligt att spela i min ungdom) men det ser så härligt ut när OS-deltagarna springer kort och långt, explosivt och uthålligt! Jag kommer nog aldrig komma till den härliga känslan dock... Gå är jag däremot riktigt bra på :)


I övrigt är det en del utomhusliv när det tillåts, vilket det görs för det mesta - än så länge har det varit dåligt med regn, vilket alltså är bra.

Ja nu blir det lite utomhusbilder, bara så där rakt upp och ner! Dessa vita skönheter - som uppenbarligen inte bara jag gillar, getingen här ovan har tydligen samma smak som jag - ska jag ha på min balkongen nästa år.

Fint olivträd...

... och fin lavendel finns det gott om i trädgården. Ska plocka med lite av dessa blå väldoftande blommor hem tror jag - göra lavendelsocker, doftpåsar till garderoberna, sätta i en liten glasvas och så vidare :)

Tänk så fint det kan vara med lite enkelt grässtrå vid en utomhusplats! 

Jordgubbar = sommar!

Om jag en liten stund får återgå till min låd-rensning: I en kartong med gamla kassettband (vilket bara det var en stor lycka, blandband med musik från tidigt 90-tal!) hittade jag två finfina små glasskålar med många år på nacken, skålar som mormor och morfar haft en gång i tiden. Vad de gjorde bland kassettbanden är något oklart - nu ska de i alla fall hem till Stockholm och användas!


I eftermiddag/kväll kommer lillebror och svägerska hit, vi ska grilla och titta på OS. Förstås. Men nu ska jag ut till balkongen, stoppa lurarna i öronen och lyssna på hopp och kast och spring och sim och box och spel och... tja, allt som sker denna dag. Ut till hörlurarna och...

... fina balkongblommor - det är ingen hejd på härligheten :)

2 kommentarer:

  1. Nu tittar jag in och vad hittar jag väl då?... lite uppdatering...kul!
    Ser ju ut som du har det bra bland jordgubbar och lavendel. Just lavendel borde man kanske spara, doften är ju lovely.
    Fortsätt att ha det bra, hej & hå!:)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är lite dålig på det där med att uppdatera nu i OS-tider, I know...
      Det är den verkligen :)
      Hej och hå själv!

      Radera