tisdag 6 november 2012

Forward!

I dag är det en stor dag! I alla fall om man hör till den skara människor som tycker att det är alldeles oerhört spännande när USA går till val. Jag hör till den skaran - någon som är förvånad?

Hela dagen har gått i amerikanska tecken. Följ med så får ni se:

 

1. Som de allra flesta i den här delen av världen (plus förhoppningsvis även de flesta amerikaner) håller jag på Barack Obama. Den här pennan köpte jag på Newarks flygplats i våras, när vi väntade på att planet till Indianapolis skulle lyfta. Den är förvisso från 2008 års valkampanj men jag tycker den håller lika bra även 2012.
2. Även den lilla flaggan kommer från Newark. Det händer att jag viftar några varv med den mellan varven. Faller valresultatet väl ut kommer jag vifta lite till!

3. I dag var det förstås amerikanskt i klädväg som gällde. Mina fina Converse från New York City...
4. ... och en top med flaggan - från Sverige. Precis, den är inte köpt i USA utan kommer från Gina Tricot minsann!

5. Sovrumskudden får vara med på bild av den enkla anledningen att den är fin. I övrigt har den inte direkt använts i dag...
6. ... men det har finfina NY-muggen gjort! Egentligen dricker jag bara ur den på vissa helgmornar men i dag är ett undantag.

7. Den här skivan med southern gospel-låtar fanns på alla Cracker Barrel-butiker i USA. Eller jag kan ju inte svara för att alla verkligen hade, men de vi besökte hade i alla fall. Den har jag lyssnat på, på väg till och från jobbet i dag. Jag är helt övertygad om att jag varit en patriotisk amerikan i ett tidigare liv! Patriotisk på det charmiga sättet alltså :)
8. När det var dags för lunch i dag krävde jag att vi skulle gå till Texas Long Horn och äta supergoda amerikanska hamburgare. Några av mina kolleger hade den goda smaken att följa med (fast de flesta valde indiskt. Indiskt! Ingen känsla för denna dag tydligen...) Mannen som driver stället och stod i kassan gillade min tröja. Miss Obama, fick jag heta minsann!

9. Nej, jag kommer inte sitta uppe hela natten och följa SVT:s valvaka - men lite uppesittarkväll blir det. Hade tänkt att jag skulle fortsätta på det amerikanska mat-temat i kväll och hade siktat in mig på bagels och te i NY-muggen. Tyvärr är mina hembakade bagels slut så jag tänkte köpa, men efter besök i fyra mataffärer fick jag lägga ner den tanken. I sista affären hittade jag dock, något oväntat, en limpa med Homer Simpson på påsen! Exakt vad han gör på denna brödpåse framgår inte riktigt (eller inte alls snarare), men familjen Simpsons känns väldigt amerikanska för mig. Homers sätt att mellan varven skrika "USA! USA! USA!" är väldigt roligt. Simpsons är några mina favoriter när det gäller tecknat, så limpan fick följa med hem. Och om Obama förlorar i natt kan vi alltid skylla på Homer; http://www.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ
I alla fall, om ett tag blir det rostade Simpsonsmackor med ost och marmelad och te...
10. ...och sedan blir det faktiskt en donut med hallonglasyr. USA i en liten (eller ganska stor) munsbit!


Ja, så kan det gå! Kalla mig gärna galen - det är helt okej för min del! Nu ska jag snart sätta mig i soffan och kolla första Twilight-rullen, som förstås inte har det minsta med presidentval att göra. Jag gillar verkligen vampyrer i böcker, på tv och film, men jag har från första början avfärdat Twilight som skräp. Jag har varken sett filmerna eller läst böckerna men är ändå helt övertygad om att det är alldeles för mesigt för min smak. Att Twilight-vampyrer inte har huggtänder räcker för att jag ska tycka att hela fenomenet suger (suger på det dåliga sättet alltså), men jag ska ändå ge de tre filmerna en chans eftersom de sänds på kanal 5 tre kvällar i rad. Efter det kan jag fullt legitimt tycka att Twilight är töntigt - eller också har jag fastnat! Fast det är verkligen inte troligt. Kristen Stewert som spelar Bella är ju lika uttrycksfull som ett vitt pappersark ungefär, så jag kommer förmodligen bara sitta och himla med ögonen och tänka att jag skulle gjort ett bättre jobb själv! Odräglig - jag?! Nej det kan jag väl inte tro... ;)

Förresten, är ni lite trötta på valhysterin? Ni är inte ensamma:
http://www.youtube.com/watch?v=OjrthOPLAKM

6 kommentarer:

  1. Haha törs vi ta med dig till US någon mer gång?
    Hon är för skön den lilla tjejen, har tittat på klippet många gånger idag.
    Må rätt man vinna, so long!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nej då blir jag nog ännu mer galen :D
      Ja man förstår henne ju faktiskt!
      Yes, jag håller tummarna...!

      Radera
  2. Här va´re en som firar med stil må jag säga ;)
    Vet bagerskan om att det är kladdkakans dag i morgon?
    Tjosan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!
      Nej det har jag missat - hm, då måste jag nog fira valsegern eller sörja förlusten med lite kladdkaka...
      Tjo!

      Radera
  3. Och New Moon rullar här hemma:) Hoppas du gillar filmerna någerlunda så du vill låna böckerna! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör den, kollar nu! Fast jag hävdar fortfarande att det är en dålig vampyrhistoria. Som kärlekssaga är den möjligtvis mer okej. Ska kolla klart nu, och sen kolla tredje rullen i morgon!

      Radera